00318 5208 2423
Header Background

Enkele tips voordat u uw fiets koopt

Hoeveel wilt u uitgeven?
Het uit te geven bedrag is natuurlijk belangrijk. Maar het komt er vooral op aan een fiets te kiezen die daadwerkelijk aansluit op het gebruiksdoel. Een fiets die uiteindelijk niet helemaal past bij wat u ermee wilt doen, is zonde van het geld.


Wat is er te koop?
Globaal kunt u kiezen uit de onderstaande types:

•   Stadsfiets: Een degelijke fiets voor alledaags gebruik die vooral tegen een stootje kan. De stadsfiets wordt gekenmerkt door een uitstekend comfort onder alle omstandigheden. Ze zijn te verkrijgen met terugtrap-, trommel-en velgremmen. U kunt kiezen uit een stadsfiets met of zonder versnellingen. Uiteraard heeft de stadsfiets een kettingkast, jasbeschermers, verlichting en een degelijke bagagedrager.

•   Een fiets voor alle soorten terrein. De benaming geeft dus al precies aan waarvoor deze fietsen zijn gemaakt. Onverharde wegen, bergweggetjes en uiteraard ook verharde wegen kunnen op een mountainbike worden bereden. Mountainbikes hebben veel schakelmogelijkheden; 18 tot 27 versnellingen zijn niet ongewoon.

•   De hybride fiets is een uitgebalanceerde mix van de meest karakteristieke onderdelen van de racefiets, de terreinfiets en de stadsfiets. Deze verzameling van zorgvuldig op elkaar afgestemde elementen zorgt ervoor dat de hybride fiets voor vele doeleinden is te gebruiken. De veelzijdigheid van deze fiets verklaart daarom de steeds groter wordende populariteit onder vele fietsliefhebbers.

•   De eisen die ouders aan de fiets voor hun kinderen stellen, liggen vooral op het vlak van veiligheid en degelijkheid. De fiets moet robuust en onderhoudsarm zijn. Daarnaast moet de fiets een frisse uitstraling hebben. Alle bovengenoemde types kunt u in vele soorten, kleuren en maten bij Schell Tweewielers kopen.


Hoe bepaalt u de juiste maat?
Het is van belang een fiets aan te schaffen met een voor u juiste framehoogte. Met behulp van de onderstaande tabellen kunt u heel eenvoudig de juiste maat bepalen.

Dames
Lengte Inchmaat
onder 1.73 m. 53/54 inch
boven 1.73 m. 56/57 inch

Heren
Lengte Inchmaat
onder 1.84 m. 56/57 inch
boven 1.84 m. 60/61 inch

Door de zadelpen bij te stellen kunt u de voor u juiste hoogte creëren.
Bij een mountainbike fiets en een fiets met verende zadelpen moet u altijd kiezen voor een ca. vier cm lager frame!

Kinderfietsen
Leeftijd Inchmaat
3- 4 jaar 12 inch
5- 6 jaar 20 inch
7- 8 jaar 24 inch
9-11jaar 26 inch